Mordos Skrivet 26 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 26 mars, 2010 (redigerad) Vad blir mjölk när man häller den på flingor? a) en dryck b) buljong c) en sås DISCUSS. Redigerad 26 mars, 2010 av Mordos Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
_ThuuG Skrivet 26 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 26 mars, 2010 Buljong tycker jag. En dryck är något man dricker ur glas, en buljong äter man med sked. Samma sak med vatten antar jag, när man använder det i mat. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 26 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 26 mars, 2010 Är a, b samt c de enda alternativen där man ska svara på vad som närmas relaterar till mjölkens inflytande i måltiden, eller får man var "kreativ" här? Annars tycker jag det är mjölk? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Basen i en kall soppa. Typ. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
FerkurZ Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 frukost? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Wu Zi Mu Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 frukost? Agree Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mordos Skrivet 27 mars, 2010 Skapat av Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Är a, b samt c de enda alternativen där man ska svara på vad som närmas relaterar till mjölkens inflytande i måltiden, eller får man var "kreativ" här? Annars tycker jag det är mjölk? Det besvarar ju dock inte vad mjölken blir TILL flingorna. a, b och c alternativena är i princip de enda alternativena som finns. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Det besvarar ju dock inte vad mjölken blir TILL flingorna. a, b och c alternativena är i princip de enda alternativena som finns. Det är sant. Då yrkar jag på sås. En sås, av det franska ordet sauce, är en flytande komponent i en maträtt., L'Wikipööd. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Jultomten Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Buljong tycker jag. En dryck är något man dricker ur glas, en buljong äter man med sked. Samma sak med vatten antar jag, när man använder det i mat. Håller med, det enda som låter rimligt Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Maimstream Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Jag vill säga dryck. Man ändrar ju inte mjölkens ursprungssyfte för att man häller det i en tallrik, dessutom är det (allt som oftast) en djup tallrik så man skulle kunna (med lite fantasi) snarare se tallriken som ett bredare och lägre glas. För att återgå till ursprungssyfte: mjölkens ursprung är att dricka den (det vill säga så är det en dryck) och därför dricker man den. Det är som med andra raser av människan som kommer hit; ursprunget ändras ju inte bara för att de föder ett litet knytt här i Sverige. Alban som alban, arab som arab, dryck som dryck. Och det är utav den anledningen som rasister även rasindelar "invandrare" födda i Sverige (de tillhör ju trots allt en annan ras, så som mjölk tillhör kategorin "dryck".) Nu är jag visserligen inte någon gourmét, men det är vad jag anser. Om svaret är något annat än dryck så kräver jag att rasister i framtiden tar reda på om någon med utländskt påbrå är född i Sverige eller inte innan rasindelning. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Jacker Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Flingor med mjölk. Vad blir mjölk när man häller det i kaffé? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Jag vill säga dryck. Man ändrar ju inte mjölkens ursprungssyfte för att man häller det i en tallrik, dessutom är det (allt som oftast) en djup tallrik så man skulle kunna (med lite fantasi) snarare se tallriken som ett bredare och lägre glas. För att återgå till ursprungssyfte: mjölkens ursprung är att dricka den (det vill säga så är det en dryck) och därför dricker man den. Det är som med andra raser av människan som kommer hit; ursprunget ändras ju inte bara för att de föder ett litet knytt här i Sverige. Alban som alban, arab som arab, dryck som dryck. Och det är utav den anledningen som rasister även rasindelar "invandrare" födda i Sverige (de tillhör ju trots allt en annan ras, så som mjölk tillhör kategorin "dryck".) Nu är jag visserligen inte någon gourmét, men det är vad jag anser. Om svaret är något annat än dryck så kräver jag att rasister i framtiden tar reda på om någon med utländskt påbrå är född i Sverige eller inte innan rasindelning. Vatten är ju också ursprungligen en dryck, men lägger du grönsaker i den så har det blivit en buljong. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Plaisir Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Vatten är ju också ursprungligen en dryck, men lägger du grönsaker i den så har det blivit en buljong. Näe det är fortfarande vatten. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Näe det är fortfarande vatten. Ja, men det har gått från att vara en dryck till att vara en buljong. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Plaisir Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Ja, men det har gått från att vara en dryck till att vara en buljong. Så blötlagda grönsaker genererar alltså buljong? Jag trodde det typ behövde kokas osv först. Men där ser man. Man lär sig något nytt varje dag. Dock ser jag nog ändå mjölk som en dryck trots att du har flingor i. Skulle du sila bort flingorna och servera vore det ju som dryck? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Jag vill säga dryck. Man ändrar ju inte mjölkens ursprungssyfte för att man häller det i en tallrik, dessutom är det (allt som oftast) en djup tallrik så man skulle kunna (med lite fantasi) snarare se tallriken som ett bredare och lägre glas. För att återgå till ursprungssyfte: mjölkens ursprung är att dricka den (det vill säga så är det en dryck) och därför dricker man den. Det är som med andra raser av människan som kommer hit; ursprunget ändras ju inte bara för att de föder ett litet knytt här i Sverige. Alban som alban, arab som arab, dryck som dryck. Och det är utav den anledningen som rasister även rasindelar "invandrare" födda i Sverige (de tillhör ju trots allt en annan ras, så som mjölk tillhör kategorin "dryck".) Nu är jag visserligen inte någon gourmét, men det är vad jag anser. Om svaret är något annat än dryck så kräver jag att rasister i framtiden tar reda på om någon med utländskt påbrå är född i Sverige eller inte innan rasindelning. Du anser alltså att ost ska benämnas som dryck? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Plaisir Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 (redigerad) Du anser alltså att ost ska benämnas som dryck? Mjölken du dricker är väl behandlad på ett ganska annorlunda sätt än vad osten är? O sen har man ju inte ost på flingorna så himla ofta. Inte här omkring i alla fall Redigerad 27 mars, 2010 av Plaisir Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
StellHell Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Mjölk i flingor blir flingor. Du äter ju inte bara flingor, så allt du har till blir ju innebörden i ordet flingor när du säger att du ska äta det. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Mjölken du dricker är väl behandlad på ett ganska annorlunda sätt än vad osten är? O sen har man ju inte ost på flingorna så himla ofta. Inte här omkring i alla fall Ja så är det. Fast ursprungligen är det ju mjölk ifrån kossor, right? Man ändrar ju inte mjölkens ursprungssyfte för att man häller det i en tallrik eller för den delen hälla i ett glas etc. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Maimstream Skrivet 27 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 27 mars, 2010 Du anser alltså att ost ska benämnas som dryck?Som ost får mjölk ett helt nytt syfte: pålägg. Mjölk i form av mjölk har som syfte att drickas och förändras inte i form för att man häller den i en tallrik. Ost i sig är en helt ny produkt. Man kan återvända till invandrare som parallel: en person i Turkiet är en fullfjädrad läkare, läker runt och har det bra fram till att han inte har det så bra - han måste fly. Sedan kommer han till Sverige - till helt nya omständigheter - och blir en pizzabagare. Ursprungligen var han en turk (mjölk) och nu är han en pizzabagare (ost). Vad jag menar med "ursprungssyfte" är produktens syfte - och som jag har skrivit är mjölk och ost två skilda produkter även om dessa kommer från samma ställe (kossan/Turkiet). Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.