L_Voll Skrivet 9 mars, 2011 Rapportera Share Skrivet 9 mars, 2011 Jag är ingen erfaren kock, men idag slog jag fan en 10/10-lunch. Tillagad och redigerad lax (kryddad och allt som går till), stekta grönsaker (speciellt utvalda), fransk sallad och en löksås. Lax är typ det godaste som finns! Så enkelt att tillaga också Efter att bara käkat skitmat på jobbet som lasagne och hamburgare flera månader provade jag lax en dag och började nästan att gråta. 2 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kicken Skrivet 9 mars, 2011 Rapportera Share Skrivet 9 mars, 2011 Lax är typ det godaste som finns! Så enkelt att tillaga också Efter att bara käkat skitmat på jobbet som lasagne och hamburgare flera månader provade jag lax en dag och började nästan att gråta. Jag gillar det här inlägget. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 9 mars, 2011 Rapportera Share Skrivet 9 mars, 2011 Jag gillar det här inlägget. Jag bugar och bockar Hur är det med pasta egentligen, är det så onyttigt som det sägs? Det är min basföda typ och för att försvara det för mig själv så tänker jag på gamla lyckliga gubbar i Italien som sitter och äter det med lite olivolja som enda tillbehör(inte så mycket näringsämnen där). Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 11 juni, 2011 Rapportera Share Skrivet 11 juni, 2011 Kanske är en passande tråd men kunde inte söka på ordet mat Har ni några tipps på något mycket energirikt att äta vid akut hunger? Ju lättare det är att ha med ju bättre men alla förslag är välkomna. Det många tänker på är väl nötter med det gillar jag inte :/ Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Xazzi Skrivet 12 juni, 2011 Rapportera Share Skrivet 12 juni, 2011 Kanske är en passande tråd men kunde inte söka på ordet mat Har ni några tipps på något mycket energirikt att äta vid akut hunger? Ju lättare det är att ha med ju bättre men alla förslag är välkomna. Det många tänker på är väl nötter med det gillar jag inte :/ Köp bars från Gymgrossisten! Tar 5 mins att käka och du blir garanterat mätt i ett par timmar. Typ såna; Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 12 juni, 2011 Rapportera Share Skrivet 12 juni, 2011 Köp bars från Gymgrossisten! Tar 5 mins att käka och du blir garanterat mätt i ett par timmar. Typ såna; Intressant! Ska nog beställa några! Andra tipps är också intressanta! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Gof Skrivet 24 juni, 2011 Rapportera Share Skrivet 24 juni, 2011 http://upl.gizgiz.nu/files/IMG_0806.JPG Ser ut som bajs. Var skitgott. 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 1 september, 2011 Rapportera Share Skrivet 1 september, 2011 Jag glömde min mat (pasta med pastasås och bacon) framme i drygt 7h. Det går väl ändå att äta detta? Om jag är riktigt noga med att värma maten rikligt borde det ju inte vara något problem? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
iweX Skrivet 2 september, 2011 Rapportera Share Skrivet 2 september, 2011 Jag glömde min mat (pasta med pastasås och bacon) framme i drygt 7h. Det går väl ändå att äta detta? Om jag är riktigt noga med att värma maten rikligt borde det ju inte vara något problem? Går nog äta alldeles fint, frågan är väll snarare hur kräsen du är. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 2 september, 2011 Rapportera Share Skrivet 2 september, 2011 Går nog äta alldeles fint, frågan är väll snarare hur kräsen du är. Då äter jag den, orkar aldrig göra ny mat! Tog bort de översta lagret som torkat lite och hällde sedan på lite mer pastasås! Ska provsmaka ikväll! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 4 september, 2011 Rapportera Share Skrivet 4 september, 2011 Jag glömde min mat (pasta med pastasås och bacon) framme i drygt 7h. Det går väl ändå att äta detta? Om jag är riktigt noga med att värma maten rikligt borde det ju inte vara något problem? Ska inte vara någon större fara. Jag har glömt mat framme betydligt längre än så. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 4 september, 2011 Rapportera Share Skrivet 4 september, 2011 Ska inte vara någon större fara. Jag har glömt mat framme betydligt längre än så. Gick då bra! Har inte infallit i sjukdom. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
samuelszon Skrivet 14 maj, 2012 Rapportera Share Skrivet 14 maj, 2012 Har haft en sjukt mysig dag tillsammans med min ömma moder. Vi gjorde en liten utflykt söderut och åt lunch i Trosa, innan vi begav oss till Nibble Gård och Järna Mejeri. Vi köpte en mjölk, smör och nässlor och svängde ihop en härlig middag när vi kom hem. Vi åkte förbi Saltå Kvarn också, och så har vi sett en gigantisk rovfågel på en åker. Det blev en härlig nässelsoppa med pocherat ägg (obligatorisk smörgås med västerbottensost) och en pannkaka med lättvispad grädde och blåbärssylt till efterrätt! 3 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Kebab Skrivet 20 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 20 oktober, 2014 Bump. Storkok är det något ni ägnar er åt? Själv gör jag egentligen bara "storkok" (fem-sex stora portioner) av chili con carne. Fantastiskt att ha i frysen och ta fram när man inte orkar laga mat på kvällen. Däremot så gör jag aldrig det motsatta, alltså bara lagar en portion åt gången. Har folk i min klass som kommer hem på kvällen och lagar en portion köttbullar och makaroner, för att sedan på morgonen i panik steka en portion till att ha till lunchen. Själv vet jag inte hur man lagar mindre än tre-fyra portioner åt gången. En portion inmundigas direkt på kvällen, den andra till lunch dagen efter och de övriga åker in i frysen. När man gör på det här sättet så finns det oftast ett par olika måltider i frysen som man kan välja mellan, så man behöver inte äta samma mat två dagar i rad ifall man inte vill. Fast personligen stör det mig inte. Matvanor Apropå ovanstående så måste jag också fråga ifall ni äter två lagade mål mat (alltså lunch och middag) om dagen? Jag har förstått att det inte är så vanligt som jag har förutsatt. Såhär ser en typisk dag ut för mig. Frukost Kvarg blandat med yoghurt och flingor Två-tre knäckemackor Ofta ett par ägg Lunch Matlåda från dagen innan. Förhållandevis stor portion. Middag Lagar mat eller tar en matlåda från frysen. Förhållandevis stor portion. Har egentligen bara några standardrätter som jag varierar mellan. Chili con carne, köttfärssås, korvstroganoff, ugnspannkaka eller någon enkel kycklinggryta. Kvällstid Liknande frukosten, men ibland blir det havregrynsgröt eller omelett. Skippar ibland det här målet. Mellan måltider dricker jag en del kaffe och så, men trycker sällan fikabröd eller godis längre. Utöver det jag har skrivit så går någon proteinshake och någon frukt ner också. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 21 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 21 oktober, 2014 Bump. Storkok är det något ni ägnar er åt? Själv gör jag egentligen bara "storkok" (fem-sex stora portioner) av chili con carne. Fantastiskt att ha i frysen och ta fram när man inte orkar laga mat på kvällen. Däremot så gör jag aldrig det motsatta, alltså bara lagar en portion åt gången. Har folk i min klass som kommer hem på kvällen och lagar en portion köttbullar och makaroner, för att sedan på morgonen i panik steka en portion till att ha till lunchen. Själv vet jag inte hur man lagar mindre än tre-fyra portioner åt gången. En portion inmundigas direkt på kvällen, den andra till lunch dagen efter och de övriga åker in i frysen. När man gör på det här sättet så finns det oftast ett par olika måltider i frysen som man kan välja mellan, så man behöver inte äta samma mat två dagar i rad ifall man inte vill. Fast personligen stör det mig inte. Matvanor Apropå ovanstående så måste jag också fråga ifall ni äter två lagade mål mat (alltså lunch och middag) om dagen? Jag har förstått att det inte är så vanligt som jag har förutsatt. Såhär ser en typisk dag ut för mig. Frukost Kvarg blandat med yoghurt och flingor Två-tre knäckemackor Ofta ett par ägg Lunch Matlåda från dagen innan. Förhållandevis stor portion. Middag Lagar mat eller tar en matlåda från frysen. Förhållandevis stor portion. Har egentligen bara några standardrätter som jag varierar mellan. Chili con carne, köttfärssås, korvstroganoff, ugnspannkaka eller någon enkel kycklinggryta. Kvällstid Liknande frukosten, men ibland blir det havregrynsgröt eller omelett. Skippar ibland det här målet. Mellan måltider dricker jag en del kaffe och så, men trycker sällan fikabröd eller godis längre. Utöver det jag har skrivit så går någon proteinshake och någon frukt ner också. Storkok är nice och jag lagar alltid 4 eller fler portioner om maträtten tillåter det på ett enkelt sätt, tex orkar jag inte steka köttfärs två gånger. Kör samma klassiska kost, Frukost, Lunch, Middag och Kvällsfrukost en vanlig dag. Vissa dagar när jag inte gör så mycket mer än att sitta i sängen händer det att jag skippar kvällsfrukosten eller skippar middagen och äter ett rejält kvällsmål eftersom jag åt lunch vid typ 4-5. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 21 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 21 oktober, 2014 (redigerad) Näe, jag gör inga storkok direkt utan då rör det sig, som du säger, oftast om något som har med färs att göra. Notera att jag inte skrev köttfärs! Nu har jag hållt mig till en vegetarisk kost i över två månader och det är förmodligen det bästa valet jag gjort på länge. Inte svårt för fem öre. Jag känner dock att jag måste lära mig mer om att göra vegetarisk kost från grunden. EDIT: Försöker äta två lagade mål mat om dagen också, precis som du Kebab. Redigerad 21 oktober, 2014 av Frenzy Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
IceCandy Skrivet 22 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 22 oktober, 2014 Näe, jag gör inga storkok direkt utan då rör det sig, som du säger, oftast om något som har med färs att göra. Notera att jag inte skrev köttfärs! Nu har jag hållt mig till en vegetarisk kost i över två månader och det är förmodligen det bästa valet jag gjort på länge. Inte svårt för fem öre. Jag känner dock att jag måste lära mig mer om att göra vegetarisk kost från grunden. EDIT: Försöker äta två lagade mål mat om dagen också, precis som du Kebab. Hurra för vegetariskt! Jag har också ätit 90% veggokäk sedan några månader tillbaka. Undantag när det är gratis; jag äter kött när det bjuds. Vilka quorn-och soyaprodukter tycker du är aptitliga? Precis som du så diggar jag färsen, men är inte så glad i resterande alternativ. Har provat både quornfiléer och tofu, men tycker det är lite som att äta bark. Tror att jag måste hitta på någon supermarinad för att få det gött. Häromdagen testade jag dom vegetariska köttbullarna i frysdisken, men blev besviken. Hyfsat smaklösa och torra, men fördelen är att det åtminstone inte luktar prutt när man öppnar paketet vilket vanliga köttbullar gör. I övrigt blir det mycket bönor, hemmagjorda pizzor, currygrytor och liknande. Gjorde även broccolipaj för första gången i mitt liv förra veckan, men det blev ett rätt meckigt och tidskrävande projekt. Vad käkar du för maträtter som vanligtvis inte är köttbaserade? Jag har insett att jag fortfarande är ett barn vad gäller vegetarisk mat. Mycket skeptisk mot skeva grönsaker och i synnerhet rotfrukter, testar därav sällan något nytt. Många maträtter är ju baserade på typ aubergine, vilket är den absolut meningslösaste grönsak som finns. Slabbig konsistens och smakar gammal sjöbjörn. Då blir det oftast hellre chili quorn carne, för Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Vice. Skrivet 22 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 22 oktober, 2014 (redigerad) Gröp ur en zucchini, gör qornfärssås med det urgröpta, och qorn. Fyll den urgröpta zucchinin, ost på och gratinera i ugnen. -------------------------o-------------------------------- Koka en koronärtskocka, plocka ur de innersta bladen. Gör en vegistarisk risotto, placera den i "hålet", strö över parmesan, gratinera lite i ugnen... 2 Lätta, och billiga rätter... Redigerad 22 oktober, 2014 av Vice. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
IceCandy Skrivet 22 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 22 oktober, 2014 Gröp ur en zucchini, gör qornfärssås med det urgröpta, och qorn. Fyll den urgröpta zucchinin, ost på och gratinera i ugnen. -------------------------o-------------------------------- Koka en koronärtskocka, plocka ur de innersta bladen. Gör en vegistarisk risotto, placera den i "hålet", strö över parmesan, gratinera lite i ugnen... 2 Lätta, och billiga rätter... Zucchini är tyvärr i mitt tycke för närliggande med aubergine för att jag skulle kunna äta det frivilligt. Fyllda paprikor är ju dock helt okej! Kanske borde testa att göra något sånt hemma. Om det funkar att använda bönor istället för quornprodukter blir det dessutom en ännu billig måltid vilket är najs. Kronärtskocka har jag aldrig tillagat, och knappt ätit. Min pojkvän har dock hypat växten en hel del, överväger att köpa hem grejer för en kronärtsmåltid som han får tillaga, sen är det upp till bevis! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 22 oktober, 2014 Rapportera Share Skrivet 22 oktober, 2014 Har också börjat intressera mig för vegetarisk mat, något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Blev lite skrämd när vetenskapens värld hade en dokumentär om hur hälsosamt kött är. Det är inte så hälsosamt. Mina insatser inom vegetarisk mat är dock blygsamma, gör någon grönssakssoppa (rekommenderar!) då och då och väljer ibland vegetariskt om jag kan välja på veg eller icke veg. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.