Mordos Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 Och om jag är det? Då jävlar blir det pang på rödbetan. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
VickeX Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 (redigerad) Förstår varför du måste åka till farmor, den lät väldigt komplicerad! Min farmor har bättre tunnbröd än det som går att köpa i butik. Det var det jag menade. Och sedan så var det ju självklart ett skämt. Min poäng var att jag gillar tunnbröd med skinka. Speciellt det tunnbrödet jag kan få hos farmor. Edit@Mordos: Ett underbart sätt att starta sida 2 på! Redigerad 11 juli, 2009 av VickeX Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Jacker Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 Ta två skivor vitt bröd (sånt man brukar rosta, glömmer alltid bort vad det heter...), bre på majonäs på båda, skär upp ett par tomatskivor och lägg på, ha på grillkrydda efter behag, lägg på den andra bröddelen. Ni har nu gjort min specialare. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
VickeX Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 Ta två skivor vitt bröd (sånt man brukar rosta, glömmer alltid bort vad det heter...), bre på majonäs på båda, skär upp ett par tomatskivor och lägg på, ha på grillkrydda efter behag, lägg på den andra bröddelen. Ni har nu gjort min specialare. Om man inte gillar majonäs då? Finns det något annat man kan använda som ersättning? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Nik. Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 Om man inte gillar majonäs då? Finns det något annat man kan använda som ersättning? Jordnötssmööööör!! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
StellHell Skrivet 11 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 11 juli, 2009 1. Tag en valfri skiva bröd. 2. Bred på smör. 3. tag valfri ost och lägg på smörgåsen. 4. Täck osten med färsk, skivad gurka. 5. Toppa med mycket aromat. Detta sköljs ner med ett stort glas O'Boy. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
xstreem Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Jag skulle nog tippa på att min kost består mestadels av smörgåsar. Simplicitet kör jag också på! Jag vill inte klydda till det när jag gör mina mackor, nej, jag kör oftast med ett tjockt lager smör (mums, smör!) och sedan kaviar, leverpastej eller choklad-kräm-skit. Detta sköljs ner med ett stort glas O'Boy. Eller bara ett stoooort glas mjölk (mums, mjölk!). Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Umberto Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Jordnötssmööööör!! Mycket osvenskt. Underavdelningen för svenskhet och svenssonism kommer att besöka dig under veckan. --- Jag äter ca 3-5 smörgäss nästan varje kväll men brukar i allmänhet inte tillreda så avancerade kulinariska skapelser. För det mesta blir det "bara" olika kombinationer av ost, skinka, korv, tomat, saltgurka och sallad. Brödslagen varierar; nu under sommaren har det varit mycket hembakat. Eftersom jag inte äter smör kan man fråga sig om en smörgås utan smör egentligen är en smörgås? Hmm! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Eftersom jag inte äter smör kan man fråga sig om en smörgås utan smör egentligen är en smörgås? Hmm! Men "gås"-delen är du okej med, trots avsaknaden av gäss? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Hew Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Brukar ofta köra på hårt bröd, gärna runda Wasa. Smör+grillkrydda och alternativt nån ostskiva är hur nice som helst på såna. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Bebben Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 (redigerad) Mini pain riche, extrasaltat bregott och mycket ost ska det vara. Det är också rätt gott med limpa och Kalles Färskost ibland, fast inte för mycket/ofta. Knackebröd, extrasaltat bregott och mycket ost är gott. Smöret och osten gör sig bra tilsammans. Redigerad 12 juli, 2009 av Bebben Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Kebab Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Tag ett stycke rostat bröd alá pågen storfranska. Bred på smör. Bred på apelsinmarmelad, helst utan skalbitar. Lägg på några skivor kokt ägg. Njut. Marmelad och ägg? På allvar? Marmelad och ÄGG? Bara i norrland! --------- Okej, mackor är bland det bästa som finns. Och jag vågar påstå att jag har ätit den största mackan av alla på det här forumet, tyvärr har jag ingen bild att bevisa med! Men tänk er en normallång baguette, fast lite "matigare", alltså ganska grov diameter. Tänk er fem olika sorters kött. Två sorters ost. Tänk 10+ skivor av alla dessa pålägg. Tänk munnjut så det slog blixtar om det. Tänk er övermätt jädra kille som direkt efter inmundigandet däckade på soffan för att orka smälta allt. Den kostade typ 100 spänn, men den var verkligen SÅ värd det! Annars är det underbart med: Rostat bröd och räksallad. Pågenlimpa och Kalles randiga. Havreknäcke med leverpastej och inlagd gurka. Ciabatta med mozarella, skivade tomater, olja, havssalt och basilika. Varma dubbelmackor med ost och pesto. Great, nu måste jag dra igång mackjärnet... Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kicken Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Gjorde fyra jättegoda nyss. Philadelphia, kalkonkorv/lördagskorv, kaviar, paprika och ost. Mums filibabba! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
FerkurZ Skrivet 12 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2009 Det bästa är nästan å ta en bit falurågrut med bregott (havssalt) medans man väntar/lagar mat. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Nik. Skrivet 13 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 13 juli, 2009 Det bästa är nästan å ta en bit falurågrut med bregott (havssalt) medans man väntar/lagar mat. Passar sjukt bra till grytor! typ kalops! mums! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
antepanteboy Skrivet 14 juli, 2009 Skapat av Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2009 Rostat bröd och räksallad. <33333! Fan, nu blev jag sugen. Ska se om jag hittar något gott att ha på i kylen. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karl-Gunnar Skrivet 14 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2009 Här får ni mitt eget recept på det bästa som kan kletas ut på mackan: Rör ner lagom mycket svart caviar i majonäs. Rör ner lite svartpeppar. Majonäsen kan blandas ut med en liten del creme fraige om man vill ha lite friskare smak. Sen är det bara smeta ut över en brödskiva. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 14 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2009 Lunchmackor! Lingongrova, smör, hovmästarsås, vändstekt ägg, salt, peppar, tomat, basilika, avokadoklyftor, garnerat med spenatblad. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
chucky.swe Skrivet 14 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2009 Standardsmörgås; norrländsk. Har man aldrig smakat klådda har man aldrig haft en god smörgås. Om vi ska prata smörgåsar och norrland så är det glöhoppa, med smör och ost som gäller! Finns fan inget bättre bröd, helst skall den inmundigas med en stor tallrik kålsoppa också. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
RavenE Skrivet 14 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2009 Hmm, tror jag ska kila iväg till köket och göra en favorit: Mammas hembakade tekakor, messmör, ost och smörgåsgurka. Enkelt, och gott. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.