Umberto Skrivet 17 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 17 juli, 2009 @Umb: Fast lamm går ju ute och betar och är lyckliga hela livet så man behöver inte ha dåligt samvete för det iaf! Vad menar du med "lamm" förresten? Jag vet att man på vissa håll i Sverige (bl.a. på Gotland) kallar alla får för lamm, oavsett om de är "fårungar" eller ej. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 18 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 18 juli, 2009 Vad menar du med "lamm" förresten? Jag vet att man på vissa håll i Sverige (bl.a. på Gotland) kallar alla får för lamm, oavsett om de är "fårungar" eller ej. Jag menar lamm i sin rätta bemärkelse, fårungar alltså. Får när de blir äldre ska smaka kofta har jag hört. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Eudoros Skrivet 18 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 18 juli, 2009 Vad menar du med "lamm" förresten? Jag vet att man på vissa håll i Sverige (bl.a. på Gotland) kallar alla får för lamm, oavsett om de är "fårungar" eller ej. "Får får inte får, får får lamm". Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karl-Gunnar Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 "Får får inte får, får får lamm". Det där är inte roligt. För att tillföra tråden något.... Brukar man inte alltid kalla fårkött för lammkött? Eller är det som Dude säger att får inte smakar lika bra som lamm? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Nik. Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 Lax i ugn tips, nån som vet nått riktigt nice? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Martin-123 Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 Lax i ugn tips, nån som vet nått riktigt nice? Själv brukar jag bara packa in laxen i aluminiumsfolie och sätta in dom i ugnen. Sen kokt potatis, creme fraische och svartpeppar vid sidan om! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 Själv brukar jag bara packa in laxen i aluminiumsfolie och sätta in dom i ugnen. Sen kokt potatis, creme fraische och svartpeppar vid sidan om! Det låter ju sådär gott... Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mathias Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 Själv brukar jag bara packa in laxen i aluminiumsfolie och sätta in dom i ugnen. Sen kokt potatis, creme fraische och svartpeppar vid sidan om! Gjorde så, men hade det på grillen, och lät potatisen ligga i folien så sent som igår! Det var mumsegott! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Eudoros Skrivet 19 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2009 Det där är inte roligt. För att tillföra tråden något.... Brukar man inte alltid kalla fårkött för lammkött? Eller är det som Dude säger att får inte smakar lika bra som lamm? Shitting bricks very much. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 20 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 20 juli, 2009 Stort tack! Det där receptet är perfekt för oss ungkarlar med kylskåpen fulla av parmesanostar och pressade auberginer! Tack än en gång, min gode man! Oj, så lite så! Det är fruktansvärt enkelt att laga väldigt många olika sorters rätter, imo. Krävs bara lite snusförnuft, fantasi, och råvaror. Det sistnämnda kanske man inte alltid har, men det skadar inte att ta ~tio minuters tankearbete till vad man kan laga för mat under veckan, skriva en lista, och plocka på sig det när man är och handlar. Internet är också en bra inspirationskälla. (Den här meningen startade som ett svar till Umberto, men slutade som ett generellt svar till folk som tycker att det är svårt/tråkigt att laga mat) Fast lamm går ju ute och betar och är lyckliga hela livet så man behöver inte ha dåligt samvete för det iaf! Det visste jag inte, tack för infon Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 6 augusti, 2009 Rapportera Share Skrivet 6 augusti, 2009 (redigerad) Nu var det länge sen jag lagade mat själv då jag bott hemma hela sommaren men idag var det bara jag i lägenheten och var sugen på att improvisera ihop något. Det blev en soppa innehållandes följande ingredienser adderade i kronologisk ordning, vad köket hade att erbjuda kan man säga: olivolja smör gul lök vitlök vatten grönsaksbuljong sötpotatis röd paprika morot chili sambal oelek svartpeppar paprikapulver ingefära citron grädde persilja Mixat med mixerstav. Det blev riktigt riktigt gott och rejält med rester för senare tillfällen. Redigerad 6 augusti, 2009 av The Dude Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
KalleR Skrivet 9 september, 2009 Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 Jag ska på kräftskiva om ett tag och behöver mattips. Värden har lite skämtsamt sagt att jag inte kommer in om jag inte har någon form av skaldjur med mig. Problemet är inte skaldjuren i sig. Jag gillar skaldjurssmaken väldigt mycket. Men jag klarar inte av allt mek med att äta just oskalade kräftor med kräftsaft rinnande längst underarmarna och ständig hunger och allt det innebär. Så, jag tar tacksamt emot förslag på enklare skaldjursbaserade rätter jag kan äta istället. Skaldjurspaj var tydligen inte bra nog enligt värden. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
chucky.swe Skrivet 9 september, 2009 Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 Om man kokar nudlar så kan man knäcka i ett par ägg i sista minuterna/minuten. Jääävligt gott!! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mark Skrivet 9 september, 2009 Skapat av Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 Jag ska på kräftskiva om ett tag och behöver mattips. Värden har lite skämtsamt sagt att jag inte kommer in om jag inte har någon form av skaldjur med mig. Problemet är inte skaldjuren i sig. Jag gillar skaldjurssmaken väldigt mycket. Men jag klarar inte av allt mek med att äta just oskalade kräftor med kräftsaft rinnande längst underarmarna och ständig hunger och allt det innebär. Så, jag tar tacksamt emot förslag på enklare skaldjursbaserade rätter jag kan äta istället. Skaldjurspaj var tydligen inte bra nog enligt värden. Räkor kanske? Inte lika kladdigt. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
StellHell Skrivet 9 september, 2009 Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 Jag ska på kräftskiva om ett tag och behöver mattips. Värden har lite skämtsamt sagt att jag inte kommer in om jag inte har någon form av skaldjur med mig. Problemet är inte skaldjuren i sig. Jag gillar skaldjurssmaken väldigt mycket. Men jag klarar inte av allt mek med att äta just oskalade kräftor med kräftsaft rinnande längst underarmarna och ständig hunger och allt det innebär. Så, jag tar tacksamt emot förslag på enklare skaldjursbaserade rätter jag kan äta istället. Skaldjurspaj var tydligen inte bra nog enligt värden. Halva grejen är ju slabbet och meket. Om du är mer mån om att äta än smaken så lägger du ur kräftorna på papper eller en handduk så det mesta av spadet rinner undan, du slipper rinnet på underarmarna men förlorar mycket smak pga. det. Om du inte äter något i huvudet kan du också ta av stjärtarna och klorna så slipper du massa skräp på din tallrik. Sist men inte minst köper du dig ett par skaldjursbestick. Anser ju att kräfta hör till en kräftskiva, annars funkar ju grillad hummer. Skitgott med lite pressad citron över. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
KalleR Skrivet 9 september, 2009 Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 Halva grejen är ju slabbet och meket. Men det är ju precis det jag inte gillar, därför jag besvärade mig med att skriva ett inlägg. Jag kommer inte skala någonting med händerna vid matbordet. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Eudoros Skrivet 9 september, 2009 Rapportera Share Skrivet 9 september, 2009 (redigerad) Men det är ju precis det jag inte gillar, därför jag besvärade mig med att skriva ett inlägg. Jag kommer inte skala någonting med händerna vid matbordet. Det finns ju färdigskalade kräftstjärtar att köpa, att lägga dem på en smörgås, kex eller annat passande är grymt gott. Redigerad 9 september, 2009 av Eudoros Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Henkibojj Skrivet 19 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2010 Kyckling, extremt enkelt (i princip tina upp -> strö på nåt -> ugn, klart), BILLIGT, femton pers. GO! Oh. And for the record. Jag har fem timmar på mig. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Eudoros Skrivet 19 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2010 Kyckling, extremt enkelt (i princip tina upp -> strö på nåt -> ugn, klart), BILLIGT, femton pers. GO! Oh. And for the record. Jag har fem timmar på mig. Heh, jag ska också göra kyckling idag... In med marinerade kycklingklubbor i ugnen i en timme, plocka ut dem och häll skyn i en bunke och blanda med creme fraiche, koka till med lite krydda och smack in med en potatisgratäng. Grymt gott. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Lajnux Skrivet 19 mars, 2010 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2010 Någon som kan tipsa på en bra matlagningsbok som tar upp ganska "basic" maträtter som trots allt är rätt roliga? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.