Karatemorfar Skrivet 6 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 6 september, 2008 (redigerad) Yes, det här är en fortsättning från det här inlägget. Ja, typ första gången i mitt liv jag filear en abborre, så jag visste egentligen inte hur det skulle bli MOHAHAH Lookin' good Ser jävligt bra ut.. Alla fiskar är klara. Dom med skinn på ska jag äta. Min sås. Blev ganska lyckad trots att vi knappt hade nått hemma. Lite morötter, lök, fiskbuljong, citron, honung och torkad dill. Hackad rödlök och morötter (ej med på bild) som jag ska ha med till min stekta potatis Försökte få en cool bild när jag kastade morötterna, potatisen och rödlöken. Blev inge bra. Smörstekt abborre. Ta-da ! Det var så jävla underbart gott ska ni veta. Och det gör det så jävla mycket godare när man vet att man fångat fisken själv ! Redigerad 6 september, 2008 av Karatemorfar Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 6 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 6 september, 2008 Det var så jävla underbart gott ska ni veta. Och det gör det så jävla mycket godare när man vet att man fångat fisken själv ! Damn, det ser skitgott ut! Nu blev jag hungrig. Ska laga Pasta a lá köttfärssås, fruktansvärt fantasifullt. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 6 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 6 september, 2008 Damn, det ser skitgott ut! Nu blev jag hungrig. Ska laga Pasta a lá köttfärssås, fruktansvärt fantasifullt. Tack Funkar mina bilder för dig? Det ser helt wierd ut för mig. En del bilder syns bara.. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 6 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 6 september, 2008 (redigerad) Tack Funkar mina bilder för dig? Det ser helt wierd ut för mig. En del bilder syns bara.. De funkade förut, men inte nu längre. Beffo Edit: nu funkar det Redigerad 6 september, 2008 av L_Voll Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Tackleberry Skrivet 24 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 24 september, 2008 Jag vet inte om man kan kalla de här för några tips direkt (tänker inte gå in på några tillagningsdetaljer), men jag tänkte visa vad jag ofta äter. Pyttipanna med ägg - min absolut mest vanliga maträtt. Jag köper fryst pyttipanna som går jättefort att tillaga, på 5 minuter kan man ha maten klar om man så vill. Jag gillar att käka den med ett eller två ägg, samt någon sallad som gör att det ser lite trevligare ut (just nu var det rucola som fanns i kylen). Den perfekta snabblunchen, som ändå mättar: Lax med pasta - man bör få i sig lite fisk också, även om det blir på tok för sällan för mig. Här är en fiskmaträtt jag gillar i alla fall, lax med fullkornspasta och en tjock mildare citronsås: Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Kebab Skrivet 24 september, 2008 Rapportera Share Skrivet 24 september, 2008 Ser onekligen gott ut! Vad är hemligheten till att få ägget sådär "fast" trots att det bara är stekt på ena sidan? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Nik. Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 jag håller på att baka maränger! <3 dock blev smeten lös, jag vispade i evigheter (30 minuter) och ändå blev den inte så fast som den skulle, ska jag ha i mer äggvita eller nått? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 jag håller på att baka maränger! <3 dock blev smeten lös, jag vispade i evigheter (30 minuter) och ändå blev den inte så fast som den skulle, ska jag ha i mer äggvita eller nått? Ha i mer äggvita för att binda sockret, funkar det inte gör ny smet och ha mer äggvita Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Nik. Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Ha i mer äggvita för att binda sockret, funkar det inte gör ny smet och ha mer äggvita Tack! <: Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Hur gör man för att steka laxfilé? En sådan som Tackleberry har gjort ovan. Min blir alltid rå i mitten, sen måste jag smula sönder den och knapersteka. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Hur gör man för att steka laxfilé? En sådan som Tackleberry har gjort ovan. Min blir alltid rå i mitten, sen måste jag smula sönder den och knapersteka. Hm, brukar själv alltid köra i ugn. Men om den blir rå i mitten låter det som att du steker på för hög värme. Här är en video på hur man steker laxfilé! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Hm, brukar själv alltid köra i ugn. Men om den blir rå i mitten låter det som att du steker på för hög värme. Här är en video på hur man steker laxfilé! Jag brukar också köra i ugnen, men det känns så ovärt om man bara ska ha en bit. Jag ska spana in videon! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Jag brukar också köra i ugnen, men det känns så ovärt om man bara ska ha en bit. Jag ska spana in videon! Om du inte vill köra den i ugn, utan bara i en stekpanna så ha hög värme på först för att ge en fin stek-yta plus godare smak, sänk sedan värmen till 3-4 på plattan (om du har spis som man kan välja mellan 1-12). Håll koll och vänd filén mycket. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
L_Voll Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Om du inte vill köra den i ugn, utan bara i en stekpanna så ha hög värme på först för att ge en fin stek-yta plus godare smak, sänk sedan värmen till 3-4 på plattan (om du har spis som man kan välja mellan 1-12). Håll koll och vänd filén mycket. Jag har 1-6. Så jag sänker till typ 2:an efter några minuter(?) och steker typ hur länge? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Vice. Skrivet 19 mars, 2009 Rapportera Share Skrivet 19 mars, 2009 Jag har 1-6. Så jag sänker till typ 2:an efter några minuter(?) och steker typ hur länge? Ganska svårt att säga då det kan beror på tjockleken på fisken. Men ca 3-4 minuter efter att du sänkt värmen. Om jag inte kokar så grillar alltid min lax, finns ju sådana där grilljärn. Riktigt bra att ha när det är vinter. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 16 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 16 juli, 2009 Vegetarisk lasagne: Fyllning - Krossade tomater - Créme fraiche - Riven parmesanost - En halv zucchini - En halv aubergine - Två tärnade tomater - Två tärnade, gula lökar - Champinjoner - Två pressade vitlöksklyftor - Sambal Oelek - Sweet chili sauce - Salt, peppar - Basilika Hacka allt som hackas bör, och rör ihop hela fyllningen. Varva den i en ugnsfast form med lasagneplattor, toppa med ett tunt lager fyllning, tomatskivor, riven ost och basilika på toppen. Sätt in i ugnen, 225 grader, ~30 minuter. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 16 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 16 juli, 2009 (redigerad) Det godaste kött som finns är enligt mig lamm, till detta gör vi nästan alltid en vitlöks/puré/sås som blir helt gudomlig. Nu gissar jag lite på mängderna, vi brukar göra den till rätt många och man mäter inte så noga. Men uppskattningsvis till 4 personer: Skala klyftorna av 3 normalstora vitlökar (mycket vitlök)Koka upp 2 dl grädde och 1 dl Creme Fraiche i en kastrull. Mängderna här är valfria beroende på hur fet/lyxig man vill göra den. Lägg i vitlöksklyftorna och låt detta koka en god stund tills vitlöken blir mjuk. Det tar väl minst 10 minuter men såsen mår bara bra av att stå på plattan länge så kör på.Plocka fram en stavmixer och kör i kastrullen tills allt är en jämn puré.Koka upp igen och red såsen med maizena. Mängden här får man testa sig fram med men det är bara att ha i någon tesked i taget och röra om under kokning tills såsen har en önskvärd konsistens. Pressa i en skvätt citron och lite salt, smaka av såsen och tillsätt mer av dessa tills den blir perfekt. Ju mer creme fraiche desto mindre citron. Såsen ska inte vara syrlig utan bara en touch av det. ÄT! Till den här såsen kan det vara bra att ha en brun sås av skyn från lammet, rödvin och lite så men det är en annan kurs. Redigerad 16 juli, 2009 av The Dude Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
StellHell Skrivet 16 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 16 juli, 2009 Det godaste kött som finns är enligt mig lamm, till detta gör vi nästan alltid en vitlöks/puré/sås som blir helt gudomlig. Lamm är onekligen gott, men det har en förmåga att alltid bli torrt och segt.. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Umberto Skrivet 16 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 16 juli, 2009 Vegetarisk lasagne: Fyllning - Krossade tomater - Créme fraiche - Riven parmesanost - En halv zucchini - En halv aubergine - Två tärnade tomater - Två tärnade, gula lökar - Champinjoner - Två pressade vitlöksklyftor - Sambal Oelek - Sweet chili sauce - Salt, peppar - Basilika Hacka allt som hackas bör, och rör ihop hela fyllningen. Varva den i en ugnsfast form med lasagneplattor, toppa med ett tunt lager fyllning, tomatskivor, riven ost och basilika på toppen. Sätt in i ugnen, 225 grader, ~30 minuter. Stort tack! Det där receptet är perfekt för oss ungkarlar med kylskåpen fulla av parmesanostar och pressade auberginer! Tack än en gång, min gode man! Det godaste kött som finns är enligt mig lamm, till detta gör vi nästan alltid en vitlöks/puré/sås som blir helt gudomlig. Nu gissar jag lite på mängderna, vi brukar göra den till rätt många och man mäter inte så noga. Men uppskattningsvis till 4 personer: Skala klyftorna av 3 normalstora vitlökar (mycket vitlök) Koka upp 2 dl grädde och 1 dl Creme Fraiche i en kastrull. Mängderna här är valfria beroende på hur fet/lyxig man vill göra den. Lägg i vitlöksklyftorna och låt detta koka en god stund tills vitlöken blir mjuk. Det tar väl minst 10 minuter men såsen mår bara bra av att stå på plattan länge så kör på. Plocka fram en stavmixer och kör i kastrullen tills allt är en jämn puré. Koka upp igen och red såsen med maizena. Mängden här får man testa sig fram med men det är bara att ha i någon tesked i taget och röra om under kokning tills såsen har en önskvärd konsistens. Pressa i en skvätt citron och lite salt, smaka av såsen och tillsätt mer av dessa tills den blir perfekt. Ju mer creme fraiche desto mindre citron. Såsen ska inte vara syrlig utan bara en touch av det. ÄT! Till den här såsen kan det vara bra att ha en brun sås av skyn från lammet, rödvin och lite så men det är en annan kurs. Personligen undviker jag att äta lamm eftersom de är så jävla gulliga. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 16 juli, 2009 Rapportera Share Skrivet 16 juli, 2009 (redigerad) Lamm är onekligen gott, men det har en förmåga att alltid bli torrt och segt.. Hm, jag har faktiskt aldrig fått torrt eller segt lamm. Ska man vara riktigt avancerad så köper man en hel stek och grillar länge, görs det rätt så blir det fantastiskt mört och fint. Den ska vara rätt så rare i mitten. Fast jag har för mig att det tar typ 40 minuter så det krävs rätt stor grill. Men standardvarianten är ju att köpa lammstek i skivor fast med ben och allt och bara grilla på. Putsa bort allt fett på utsidan, det ska inte bli torrt iaf. Du kanske grillar för länge? Råkat ha salt i marinaden? @Umb: Fast lamm går ju ute och betar och är lyckliga hela livet så man behöver inte ha dåligt samvete för det iaf! Redigerad 16 juli, 2009 av The Dude Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.