Jump to content

Matlagningstips!


Mark
 Share

Recommended Posts

P-Cs remouladsås:

2 matskedar Turkisk Yoghurt

3 matskedar majonäs

2 teskedar bostongurka

2 teskedar kapris (obs! få inte med något av vattnet som det konserveras i)

Blanda i en skål geom att trycka runda sidan av skeden runt i en cirkel så att inte kaprisen krossas. Kyl och servera till gratinerad fisk!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Vi äter så sjukt mycket god mat i vår familj där kära far är den stora kocken. Den godaste måltid jag någonsin ätit var förra veckan:

grillad lammstek (i vedgrill, ganska låg värme och lång tid men ändå så att den är lite rosa i mitten),

vitlökspuré (väldigt enkelt och extremt gott: skala 3-5 hela vitlökar, koka dessa i några deciliter grädde så lång tid som möjligt, ha i salt, mixa med mixerstav, servera!),

rödvin/sky/brun-sås (vet inte riktigt hur man gör denna),

klyftpotatis och en god sallad.

Detta har länge varit min favoritmat och en återkommande rätt, men det lammköttet vi fick förra veckan var något extra.

Redigerad av The Dude
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 weeks later...
Jag tinade några kycklingklubbor för att tillaga i ugnen, men det blev annan mat istället. Sedan glömde jag kycklingen framme som nu är helt tinad. Kyckling är ju känsligt, så jag undrar om det är lugnt att lägga den i kylen och tillaga den imorgon istället, eller bör jag avstå?

Det är nog lugnt om den fortfarande var nedkyld i alla fall.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

rödvin/sky/brun-sås (vet inte riktigt hur man gör denna),

Enklast är att slå i rödvin i en kastrull och lite vatten, koka ner den (sk. reducera), i med lite buljong/fond.

Jag kör oftast med kalvfond.

Smaka av med salt & peppar.

Red den med maizena eller mjöl.

Den lite "svårare" (tar bara längre tid) är att skära ner grönsaker, tex. morötter, palsternacka, lök.

I en kastrull/gryta.

Häll på socker och kör på ganska hög värme i början och sänk ner den lite.

Kör till sockret karamelliserats. Det vill säga har smält och blir brunt.

Slå på rödvinet och reducera ner det.

I med buljong/fond

Smaka av med salt & peppar.

Red den med maizena eller mjöl.

En annan god sås/sky som vi gör på jobbet är balsamicosky.

Gör precis som jag skrev, fast mot slutet slå i lite balsamico.

Mycket gott.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Pizza på tacobröd, enkelt, snabbt och skitgott. Köp en påse tacobröd, lite tomatsås, ost, skinka och allt du kan tänka dig på en pizza. Släng på och in i ugnen. Klart! =D

Hmm, låter enkelt & gott! Ska genast prova imorgon!.

Någon som vet hur mycket tacobröd och tomatsås kostar?

Redigerad av Tux
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

De från Santa Maria eller vad det märket heter, i de lite större röda paketen är rätt tjocka.

Sant. Men som jag förstog det så skulle man ta alla tortillias i en förpackning. Det blir rätt tjockt. Halv-pan-pizza typ.

Edit: Jag menade inte 'tjockhet' när jag skrev storlek. Det finns ju olika stora, och i olika förpackningar. 8st mindre tortillias t.ex, mot 6st stora.

Det som är större är då arean/omkretsen/diametern w/e.

Redigerad av VickeX
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...