StellHell Skrivet 12 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2008 Det är så man skäms för hur lite man faktist kan laga. Käk jag gör om jag inte har någon som kan laga till hands är Nudlar eller mackor i smörgåsgrill. Bara får några år sedan så var det jag som lagade mat till hela familjen här hemma, men som med allt annat så tappar man intresset så nu blir det pizza om jag ska bjuda. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
mr_tobbe Skrivet 12 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2008 Ska försöka få tummen ur nu när jag är ledig och ensam hemma. Tagliatellepasta, fläskfilé, diverse grönsaker och kryddor, grädde, crème fraiche och vitt vin vitt vin är ungefär det jag har hemma just nu. Får väl inhandla lite mer saker sen kanske. Men fan så mycket roligare det är att laga till fler än en själv! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Cyper Skrivet 12 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2008 Jag tror att jag skall köpa biff i morgon. Är hemma själv och kylskåpet är helt tomt. Tänkte fara till stan' i morgon för att köpa Guinness Draught till matlagningen men tyvärr strejkar busschauförerna. Biff stekt i Guinness och.. någon god salladröra, anyone? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Jazz Skrivet 12 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 12 juli, 2008 Jag tror att jag skall köpa biff i morgon. Är hemma själv och kylskåpet är helt tomt. Tänkte fara till stan' i morgon för att köpa Guinness Draught till matlagningen men tyvärr strejkar busschauförerna. Biff stekt i Guinness och.. någon god salladröra, anyone? Vikta lövbiffar med röra emellan, skitgott. Hackad saltgurka, senap, och pepparrotsvisp med någon bra bas plus salt och peppar passar. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Umberto Skrivet 14 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2008 (redigerad) Beundransvärd kokkonst (och foton) av Axel där. Jag är imponerad. Gröt, Lätt snabbt billigt! Gröt=frukost. -- Sen jag flyttade hemifrån har jag blivit ganska mycket bättre på det här med matlagning MEN i mitt ungkarlskök är ändå grundregeln att "om det tar längre än ca 20 minuter att tillreda = GTFO". Trots det försöker jag undvika snabbmat/micromat och strävar efter att hålla kosten åtminstone någotsånär hälsosam + att det ska ätas åtminstone ett mål varm mat varje dag, inga undantag. Denna vecka serverades följande: Måndag: Spaghetti Bolognese Tisdag: Spaghetti Bolognese igen Onsdag: Wienerschnitzel och umm... pulvermos Torsdag: Åt på restaurang (italienskt) Fredag: Currykyckling och couscous Lördag: Pennepasta och chilikorv Söndag: Rester från fredag och lördag Imorgon Idag blir det antagligen någon form av pasta igen. Yum! Redigerad 14 juli, 2008 av Umberto Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mark Skrivet 14 juli, 2008 Skapat av Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2008 Kul att tråden börjar bli aktiv igen . Nu har jag som mål, att när jag flyttar tillbaka till Skellefteå igen så ska jag bannemig lär mig laga mat fo' real. Många smarriga tips ni har postat här, kommer nog att ta mig en titt då jag själv står i köket nästa gång Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mordos Skrivet 14 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 14 juli, 2008 Kul att tråden börjar bli aktiv igen . Nu har jag som mål, att när jag flyttar tillbaka till Skellefteå igen så ska jag bannemig lär mig laga mat fo' real. Många smarriga tips ni har postat här, kommer nog att ta mig en titt då jag själv står i köket nästa gång Frasses räknas inte som att laga mat. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Complex Skrivet 15 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 15 juli, 2008 Ibland kan jag få för mig o göra tex fläskfilé med kroketter eller nå kul, fast de är oftast när jag är full som jag brukar orka göra något sånt=P Annars brukar de bli de gammla vanliga, tonfisk på burk, tomatsås, creme fresh mm o bara kastar ihop de i stekpannan och om jag känner att jag orkar kokar jag nudlar till de.. Fast nyss drog ja tummen ur röven och stekte ägg o bacon! Första klassens mat De smakade faktiskt nå alldeles enastående! Men nu e de så jeffla tomt i kyllskåpe så blir nog inge mer idag förutom nå knäckebrömacker me hamburgardressing på Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
mr_tobbe Skrivet 15 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 15 juli, 2008 Fuskmiddag. http://img178.imageshack.us/img178/6038/namys4.jpg Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Maxz Skrivet 18 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 18 juli, 2008 Tagliatelle med schnitzelbitar från kotlett. Sås gjord på mellangrädde, lök, paprika och ärtor. Kasslerpytt. Sås bestående av lätt crem fraiche blandat med chili och ketchup. Laxfilé med potatis samt sås gjort på gräddfil och rom. Laxen är riktigt god och jävligt lätt att laga Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Xazzi Skrivet 18 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 18 juli, 2008 Fuskmiddag. ....mmmm. Blir så jävla hungrig av att bara kolla i den här tråden. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Complex Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 ....mmmm. Blir så jävla hungrig av att bara kolla i den här tråden. aa, håller fan med, skulle egentligen lagt upp bil dpå mina fittiga ägg o bacon, men blir ju utklassad vilkt som, jag lär fan goch käka ngt nu så jag åallar denna dag. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 (redigerad) Fuskmiddag. Damn you, jag som precis åt! Tagliatelle med schnitzelbitar från kotlett. Sås gjord på mellangrädde, lök, paprika och ärtor. Kasslerpytt. Sås bestående av lätt crem fraiche blandat med chili och ketchup. Laxfilé med potatis samt sås gjort på gräddfil och rom. Laxen är riktigt god och jävligt lätt att laga Damn, inspirerande! Bra såser också edit: Gjorde för några dagar sedan om soppan jag postade förut till en plätt-smet, och stekte upp. Serverade det med lingonsylt, mjölk och sallad. Gott blev det! Lättlagat - Färskpasta med skogssvampsås (finns färdig att köpa), broccoli och stekta äpplen Redigerad 19 juli, 2008 av AngryAxel Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
chucky.swe Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Är det du som har knäppt alla dom där extremt delikata bilderna? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Är det du som har knäppt alla dom där extremt delikata bilderna? Uh-huh. Maträtterna är i sig inte jätteimponerande, men så länge man vet hur man lägger upp, ljusätter och fotar går det att få kroppkakor att se aptitliga ut Tack, också! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
chucky.swe Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 (redigerad) Kroppkakor är jätte gott btw! Kroppkakor, lingonsylt och tärnat bacon/fläsk o fett. ah, Redigerad 19 juli, 2008 av chucky.swe Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
P-C Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Fuskfrukost för några dagar sen. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Fuskfrukost för några dagar sen. Tallriksmodellen, schmallriksmodellen! Ruskigt gott ser det ut att vara Middag ikväll! Eget recept jag tänkte ut under en lång promenad med Marvin. Det är en slags gratäng av tomat, banan, quornfiléer (kan bytas ut mot kycklingfiléer om man vill äta kött), med ett täcke av tomatsås. Det är rätt lätt att laga mat. Såsen är gjord på créme fraiche, oregano, krossade tomater, chilisås, sambal oelek, timjan, paprikapulver, salt och peppar. Lade sedan ner quornfiléer, banan och tomat som på bilden, i en ungsfast form. Täckte allt med såsen, och strödde på lite oregano (mest för syns skull), och ställde in i ugnen. Ca 225 grader, i ungefär 25 minuter. Åt med ris, och en sallad med fetaost och oliver. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mordos Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Eget recept jag tänkte ut under en lång promenad med Marvin. Och du säger att du har idétorka. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
AngryAxel Skrivet 19 juli, 2008 Rapportera Share Skrivet 19 juli, 2008 Och du säger att du har idétorka. Kreativitetsbrist! Och det gällde snarare Flash än matlagning, men den börjar komma tillbaka den med Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.