Karatemorfar Skrivet 4 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 4 januari, 2011 (redigerad) Man ska väl inte äta rå lax? Det kan nämligen finnas parasiter (sök på frysa) i laxen! Laxen ska frysas i några dagar så att dom dör. Sant det du säger. Fel av mig. Det jag egentligen menar är att man ska köpa sig en laxsida istället för att köpa de där frysta portionsfiléerna från findus som innehåller 99% vatten och smakar riktigt illa. Laxen jag köpte var Salma-lax. Dyrare än oxfilé i kilopris. http://www.salma.no/om-salma/kvalitet-og-produksjon SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin, produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker, ansett som den beste laksen i verden.Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig vakuumpakket, tar det maksimalt 4 timer. SALMA har vitenskaplig dokumenterbare kvalitetsfordeler på farge, kjøttkvalitet, fasthet og smak. Redigerad 4 januari, 2011 av Karatemorfar 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Sniper Skrivet 4 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 4 januari, 2011 Laxen jag köpte var Salma-lax. Dyrare än oxfilé i kilopris. http://www.salma.no/om-salma/kvalitet-og-produksjon Den är god! En favorit! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
felshoe Skrivet 5 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 5 januari, 2011 Tänkte lägga upp recept och hur man lagar nyårsmiddagen jag lagade till ett gäng på 11 personer. Det ser jädrans gott ut, måste jag säga. Annars är ugnslagad sparris inlindat i parmaskinka en god förrätt. Kom att tänka på den när jag såg baconsparrisen. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Eudoros Skrivet 5 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 5 januari, 2011 (redigerad) Ikväll blir det att laga till paradrätten som jag skrev om på förra sidan - fläskfilé med hasselbackspotatis! Tänkte fixa till en god dragonsås till filén med en liten touch av citron. Blir förhoppningsvis apgott! edit: Stört gott det ser ut, Karatemorfar. Och läckert upplagt. Hur blev mottagandet från middagsgästerna då, gott antar jag? Redigerad 5 januari, 2011 av Eudoros 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 5 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 5 januari, 2011 Det ser jädrans gott ut, måste jag säga. Annars är ugnslagad sparris inlindat i parmaskinka en god förrätt. Kom att tänka på den när jag såg baconsparrisen. Tack! Ikväll blir det att laga till paradrätten som jag skrev om på förra sidan - fläskfilé med hasselbackspotatis! Tänkte fixa till en god dragonsås till filén med en liten touch av citron. Blir förhoppningsvis apgott! edit: Stört gott det ser ut, Karatemorfar. Och läckert upplagt. Hur blev mottagandet från middagsgästerna då, gott antar jag? Mottagande blev VÄLDIGT bra. Inte en enda var missnöjd och när vi började äta var det knäppt tyst. Och när vi var klara var det inte en enda bit kvar på någon tallrik (perfekt sätt att se ifall folk är nöjda. Är du mätt men det ändå är gott äter du upp det) Fick två tal där de tackade mig för att jag styrde upp allt. (Jag är den personen i gänget som alltid tar hand om saker. Alltså; alla tillförlitar sig på mig att det ska ske saker) Och dagen efter fick jag ett varmt sms av en kompis där han tackade väldigt mycket. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Umberto Skrivet 6 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 6 januari, 2011 (redigerad) I morse vevade jag ihop en balja vispgröt (AKA klappgröt™!) av lingon; en traditionell och hederlig finsk rätt. 1,6 l vatten ca 8 dl lingon 1 rågad dl socker (barn, kvinnor och sverigedemokrater kan ta lite mer socker om de vill) 2 tsk perkele 2,5 dl Mannagryn En aning salt Koka upp vatten och bär, låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt socker och salt och smaka av. Sila bort bären om så önskas ( (:!!! omanligt). Vispa ner mannagryn och perkele i den kokande sörjan. Småkoka under omrörning i 5-10 minuter. Låt svalna. Vispa kraftigt, helst med en elvisp, så att bärgröten blir pösig. Mmmm! PS. Godast kall. Ds. Redigerad 6 januari, 2011 av Umberto 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
eXotic Skrivet 6 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 6 januari, 2011 I morse vevade jag ihop en balja vispgröt (AKA klappgröt™!) av lingon; en traditionell och hederlig finsk rätt. 1,6 l vatten ca 8 dl lingon 1 rågad dl socker (barn, kvinnor och sverigedemokrater kan ta lite mer socker om de vill) 2 tsk perkele 2,5 dl Mannagryn En aning salt Koka upp vatten och bär, låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt socker och salt och smaka av. Sila bort bären om så önskas ( (:!!! omanligt). Vispa ner mannagryn och perkele i den kokande sörjan. Småkoka under omrörning i 5-10 minuter. Låt svalna. Vispa kraftigt, helst med en elvisp, så att bärgröten blir pösig. Mmmm! PS. Godast kall. Ds. Men åh! Skicka över lite då. Annars får jag be farmor dra ihop en sats. Läskigt god den där gröten. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
chucky.swe Skrivet 7 januari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 januari, 2011 Omanligt med elvisp. 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 FORT! Jag är jättehungrig! Jag måste fixa mat och behöver tips. Jag har: BaconDe flesta (andra) basvarorna ett kök bör ha. Dvs pasta, ris, ägg, mjölk osv. Vad kan jag laga? Inte pasta med baconsås, det åt jag igår. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Lajnux Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 FORT! Jag är jättehungrig! Jag måste fixa mat och behöver tips. Jag har: Bacon De flesta (andra) basvarorna ett kök bör ha. Dvs pasta, ris, ägg, mjölk osv. Vad kan jag laga? Inte pasta med baconsås, det åt jag igår. Pasta med stekt bacon. 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
eXotic Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 FORT! Jag är jättehungrig! Jag måste fixa mat och behöver tips. Jag har: BaconDe flesta (andra) basvarorna ett kök bör ha. Dvs pasta, ris, ägg, mjölk osv. Vad kan jag laga? Inte pasta med baconsås, det åt jag igår. Äggröra med bacon i/vid sidan om. OMNOMNOMNOMNOMONOMONOM! 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frusciante Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Har inte hunnit testa det än. Men min storebror pratade varmt om att ha pesto på grillade mackor - och det låter i alla fall skitgott. Pesto = Jättegott. Grillade mackor = Jättegott. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
kobbe Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Stek bacon och sätt på en macka 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Tack för förslagen. Jag ska ha alla i åtanke i framtiden, men gick typ efter Lajjans förslag (han var först och jag var hungrig lol) och fixade lite carbonara. Carbonara à la Spajdermän Koka spagettiStek bacon som de är eller i bitar.Häv allt på en tallrikKnäck ett rått ägg i mittenSalta och peppraÄT! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Knäck ett rått ägg i mitten Say what? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
spajdermän Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Say what? Jag är medveten om att det inte är det korrekta sättet att göra en traditionell carbonara, men det är lättare än något annat och blir nästan lika gott, speciellt om man har lite parmesan att riva över också. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Karatemorfar Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Jag är medveten om att det inte är det korrekta sättet att göra en traditionell carbonara, men det är lättare än något annat och blir nästan lika gott, speciellt om man har lite parmesan att riva över också. Men du har alltså i äggvitan också? 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Kebab Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Har inte hunnit testa det än. Men min storebror pratade varmt om att ha pesto på grillade mackor - och det låter i alla fall skitgott. Pesto = Jättegott. Grillade mackor = Jättegott. Det är mycket gott! spajdermän(efter alla år känns det fortfarande larvigt att skriva ditt nick (fast det är nog likadant vice versa kan jag tänka mig)): Jag hade kokat makaroner, tinat broccoli, stekt bacon, blandat och haft på massor parmesanost! Mycket gott. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
RavenE Skrivet 7 februari, 2011 Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Halp! 1 mars bär det iväg till en egen lägenhet, och det jag "oroar" mig mest för är matlagningen. Är jag själv hemma här hos mor så består min matlagning av typ: Stuvade makaroner med korv, potatismos och korv, renskavsgryta (om jag ska laga så det är mat klar tills de andra kommer hem), random rätt med köttbullar... Ja, mycket mycket enkla saker alltså. Hur kändes det inför matlagningen när ni flyttade hemifrån? Blir/blev det mycket skräpmat för er? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Mark Skrivet 7 februari, 2011 Skapat av Rapportera Share Skrivet 7 februari, 2011 Halp! 1 mars bär det iväg till en egen lägenhet, och det jag "oroar" mig mest för är matlagningen. Är jag själv hemma här hos mor så består min matlagning av typ: Stuvade makaroner med korv, potatismos och korv, renskavsgryta (om jag ska laga så det är mat klar tills de andra kommer hem), random rätt med köttbullar... Ja, mycket mycket enkla saker alltså. Hur kändes det inför matlagningen när ni flyttade hemifrån? Blir/blev det mycket skräpmat för er? Eftersom den här tråden startades just pga att jag flyttade hemifrån och behövde matlagningstips så kan jag berätta lite hur det såg ut för mig! Jag kunde som sagt inte laga ett endaste jota. Blev väldigt mycket färdigmat i början, men efter att jag upptäckte att det inte håller i längden ekonomiskt så började jag laga egen mat. Vanlig husmanskost som köttbullar och makaroner, falukorv och potatismos, diverse soppor och gröt är oerhört lätt att göra. Lyxade till det i slutet av veckorna med att äta ute med goda vänner. Tro mig. Det är egentligen ingenting att oroa sig över. Visst, ibland blev jag lite lat med att diska men det behöver ju inte drabba dig! Det löser sig, dude! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.