xstreem Skrivet 22 mars, 2014 Rapportera Share Skrivet 22 mars, 2014 Har nu smakat det färdiga resultatet och jag är nöjd. På Onsdag kommer nästa batch att sättas, efter det kommer jag nog ta ut svängarna mer. Är på konstant jakt efter en större kastrull (typ 20-30 L) och jakten har inte gått så bra än. Har inte råd just nu att punga upp 1000 spänn för en, men förhoppningsvis så kommer jag att hitta någon snart nog. Tanken är i alla fall att kunna brygga 15-20 liter i månaden. Då hoppas jag på ett smakprov om jag kommer på besök nästa vecka! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 23 mars, 2014 Rapportera Share Skrivet 23 mars, 2014 Oj, 15-20 liter! Då kommer du börja följa recept istället va, och inte bara köra en färdigsats? Precis! Det är det jag vill åt, mycket roligare att verkligen kunna hålla på med ingredienserna ordentligt och skapa egna recept och så när man väl har lärt sig lite mer. Då hoppas jag på ett smakprov om jag kommer på besök nästa vecka! Ameeeen suuure! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
ffffannyfae Skrivet 4 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 4 april, 2014 Snackar man öl, finns det inget som går upp mot tjeckiskt. Staropramen, Starobrno, Pilsner Urquell osv. Bästa man kan dricka i ölväg. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
P-C Skrivet 4 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 4 april, 2014 I vårvädret hittade jag en flaska Moinette Biologique, ratebeer-scoren ger mig ganska höga förväntningar. Planeras att delas på i kvällssolen på balkongen. 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Jacker Skrivet 4 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 4 april, 2014 Jag kan rekommendera Black Isle Goldeneye Pale Ale. Mycket god. Synd bara att jag inte hittat den på ett lokalt system, bara lyckats inhandla den i Stockholm hittills. Och att den har samma namn som en av historiens bästa spelutvecklare gör inte det hela sämre. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
P-C Skrivet 4 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 4 april, 2014 I vårvädret hittade jag en flaska Moinette Biologique, ratebeer-scoren ger mig ganska höga förväntningar. Planeras att delas på i kvällssolen på balkongen. Lätt berusad recension: Till smak och färg påminner om en lättare trappist. Klar jästsmak med tydliga citrussmaker, en välrundad och annorlunda upplevelse! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Kebab Skrivet 4 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 4 april, 2014 Jag kan rekommendera Black Isle Goldeneye Pale Ale. Mycket god. Synd bara att jag inte hittat den på ett lokalt system, bara lyckats inhandla den i Stockholm hittills. Och att den har samma namn som en av historiens bästa spelutvecklare gör inte det hela sämre. Naeemennn! Den har jag gått förbi många gånger och trott att det är deras black lager, vilken jag tyckte var hemsk. Fanns 44 st på mitt Systembolag, får bli att kila förbi imorgon! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
The Dude Skrivet 5 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 5 april, 2014 Sigtuna Organic Ale. Svensk, ekologisk, mycket välsmakande mellanöl för 15.20 kr. Värt! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 EDIT: Förövrigt så gillar jag verkligen Sigtunas "Organic Ale". Köpt den ett par gånger på syetemet nu, uppskattad. Sigtuna Organic Ale. Svensk, ekologisk, mycket välsmakande mellanöl för 15.20 kr. Värt! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 Har nu bryggt en sats i biltemas 25liters kastrull (479 kr) med Brew in a bag-metoden. Runt 58% pilsner, 29% vete, 9% karamell samt 3% av både choklad och svartmalt. 19 liter i hinken, og 1.055. Det verkar helt klart ekonomiskt i längden, speciellt om man bl.a. köper in malt i massantal (från tex. Vikingmalt), förutsatt att ölen blir drickbar. Jag har inte allt för stora förhoppningar (eller förväntningar) så på den fronten är jag nöjd om det blir drickbart, men för den kräsna kan man ju försöka följa ett klonrecept för sitt favoritöl(-sort). Beräknade att min sats kostar 7.9 kr/liter, exklusive engångskostnader för material. Det går som sagt att få ner ännu mer om man köper i bulk, men då ska man vara säker på att man brygger upp det med. Varför man nu inte skulle göra det. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 Kanske borde döpa om tråden till något annat än Ölfavoriter? Den stora öltråden? Mmmmmmm öl. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Misterwhoopee Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 (redigerad) Kanske borde döpa om tråden till något annat än Ölfavoriter? Den stora öltråden? Mmmmmmm öl. Tycker det är en rätt skön titel. Alla jädra trådar heter ju något med "tråden". Redigerad 14 april, 2014 av Misterwhoopee Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
aikjonas12 Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 (redigerad) Öltråden eller något liknande skulle kanske passa bättre, man kan ju vilja skriva om ett öl som man inte är så förtjust i. Det gör förvisso folk ändå så ett namnbyte kanske inte är så behövligt ändå. Smakade Gulden Draak häromdagen. Fantastiskt god! Ganska söt i smaken och knappt någon bäska alls, arom från choklad och kaffe. 10,5% alkhoholhalt märker du inte. Redigerad 14 april, 2014 av aikjonas12 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Misterwhoopee Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 Öltråden eller något liknande skulle kanske passa bättre, man kan ju vilja skriva om ett öl som man inte är så förtjust i. Förvisso en beaktansvärd synpunkt! Skulle man rent av kanske bara döpa om tråden till "Öl", kort och gott? Det är ju själva summan av kardemumman. Tror baskemej jag ändrar, det är inget stort jobb att ändra tillbaka om någon saknar den gamla titeln. 2 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 14 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 14 april, 2014 Öltråden eller något liknande skulle kanske passa bättre, man kan ju vilja skriva om ett öl som man inte är så förtjust i. Det gör förvisso folk ändå så ett namnbyte kanske inte är så behövligt ändå. Smakade Gulden Draak häromdagen. Fantastiskt god! Ganska söt i smaken och knappt någon bäska alls, arom från choklad och kaffe. 10,5% alkhoholhalt märker du inte. Det där låter inte gott. Det hade förvisso varit roligt att prova dett, men knappt någon bäska låter lite läskigt. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
aikjonas12 Skrivet 16 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 16 april, 2014 Det där låter inte gott. Det hade förvisso varit roligt att prova dett, men knappt någon bäska låter lite läskigt. Passar nog bäst till desert. Men ja, den var lite annorlunda, helt klart. 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
HemleN Skrivet 17 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 17 april, 2014 Blir man lynchad här om man sällan dricker något annat än Elk-brew? Motiverar dock med att jag egentligen inte tycker någon öl är speciellt god, så när man väl dricker vill man ha så mycket effekt som möjligt och av de starkare är Elk överlägset mest lättdrucken! Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
aikjonas12 Skrivet 30 april, 2014 Rapportera Share Skrivet 30 april, 2014 Köpte några Mountain livin pale ale (5,7%), mest för att burken var vacker. Rätt trevlig faktiskt. Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
dibel Skrivet 2 maj, 2014 Rapportera Share Skrivet 2 maj, 2014 (redigerad) - Har nu druckit några stycken och ölen får helt klart godkänt. OG ~1.055 och FG ~1.010 ger en överslagsräknad alkoholhalt på 5.91%, vilket kanske är lite för högt fast knappast något att vara missnöjd över. Den har dock bara stått en vecka på kolsyrning, där hälften fick 6.5g/liter och andra hälften 8g/liter och det märks att vissa har lite för lite kolsyra för att vara acceptabelt. Det hoppas jag åtgärdas med tiden, utan att de som gavs högre sockerhalt visar sig vara för kolsyrade och snarare blir härliga fontäner! Kan helt klart rekommendera att brygga sin egen öl för de som är intresserade, det är en jävla härlig känsla att kunna avnjuta sin egna (nåja, kornet är ju färdigmältat och köpt, humlen och jästen är odlade och köpta osv...) öl utan frågetecken och alkoholskatt. Ett steg mot självförsörjning på ölfronten är att ta tillvara på jästen och börja odla humle, även om 100% självförsörjning knappast är inom räckhåll. Nästa öl blir med honung och sirap, de tyska renlighetslagarna får ursäkta den gången. Det ska bli spännande, då honung och förmodligen sirap jäser ut väldigt bra vilket medför att jag måste noga beräkna vatten kontra malt/honung/sirap för att inte stå med 10%-arn i hand. Eller...? Redigerad 2 maj, 2014 av dibel 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Frenzy Skrivet 2 augusti, 2014 Rapportera Share Skrivet 2 augusti, 2014 Någon som brukar glida på barer som serverar finare öl? Var en sväng på Mikkeller Bar i Köpenhamn i Onsdags och det var mycket trevligt. Kommer garanterat bli mer besök där i framtiden. Någon som provat deras bar i Stockholm? Citera Länk till kommentar Dela på andra sidor More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.